Otsikkoa laatiessani tajusin, että olen nyt siis puolivälissä Bakkenia! Nopeasti on aika mennyt, hitaasti kunto kehittynyt.
Eilen kävin taas radalla, mutta nyt oli aika kevyttä menoa. Tuli siinä kuitenkin 20 minuuttia kovavauhtista minuutin erissä, semmoista 3.50-4.20/km, keskivauhti varmaan hyvin likelti 4.05/km. Kun sitä tekee noin lyhyissä erissä, niin vaikka palautukset ovatkin vain puoliminuuttisia, niin silti tuommoinen vauhti tuntuu todella helpolta. Hassua miten paljon noinkin pieni palautus vaikuttaa. Tuon tuloksena kuudennen Bakken-viikon kilometrimäärä päätyi 68:aan.
Takana olevat kymmenen viikkoa jakautuvat kolmeen kauteen: ensin oli kolme viikkoa valmistautumista, sitten kolme viikkoa 5-10 km:lle tähtäävää treeniä, ja viimeiset neljä viikkoa puolimaratontreeniä. Tänään alkaa siis uusi vaihe, varsinainen maratontreeni. En kuitenkaan kurkista sen sisältöön vielä enempää, vaan katson retrospektiivisesti tehtyjä kymmentä viikkoa. Muuta kuin juoksutreeniä on tehtynä sen verran vähän, että sivuutan ne allaolevassa yhteenvedossa.
Viikot 1-3, valmistautumisvaihe: viikkokilometrit 37, 44 ja 54. Yhteensä 13 lenkkiä, joista 6 kovaa, ei yhtään pitkää. Meni muuten ohjelman mukaan, mutta uudenvuodenlomilla tuli 10 päivän tauko, jonka aikana tein vain kolme kevyttä lenkkiä ja yhden kuntosalitreenin.
Viikot 4-6, vitosen-kympin vaihe: viikkokilometrit 59, 60 ja 68. Yhteensä 14 lenkkiä, joista 6 kovaa, yksi pitkä. Muuten suunnitelman mukaan, mutta pieni nuhailu niisti yhden tv-kovan pois.
Viikot 7-10: puolimaratonvaihe: viikkokilometrit 63, 61, 53 ja 68. Yhteensä 18 lenkkiä, joista 8 kovaa, 3 pitkää. Ainoa ongelma oli Teivocupin 5 km kisan aiheuttama pohjejökki, jonka vuoksi kaksi kovavauhtista treeniä jäi tekemättä. Teivon tulos 19.20 olisi voinut olla 20-30 sekuntia parempikin, mutta vailla minkäänlaista kilpailurutiinia tuokin on ihan ok.
Viikot 1-10: koko ohjelman eka puolisko: viikkokilometrit 37-68, keskimäärin 57. Yhteensä 45 lenkkiä eli keskimäärin 4,5/viikko. Lenkin keskipituus 12,6 km ja keskivauhti 5.33/km. Kovavauhtisia näistä peräti 20, pitkiä neljä. Kolme kovavauhtista on jäänyt tekemättä, muuten on menty täysin suunnitelman mukaan.
Sanoisin, että ilahduttavan hyvin olen pystynyt seuraamaan Bakkenin ohjelmaa. Puutteet eivät ole mitenkään merkittäviä. Hämmentävän vähän ohjelmassa kilometrejä kertyy, mutta sitäkin enemmän on tuota kovavauhtista juoksua ollut tähän asti. Nyt kun siirrytään maratonvaiheeseen, niin saapa nähdä muuttuuko tilanne ja miten. Ainakaan treenikerrat eivät kasva, seuraavat neljäkin viikkoa mennään viidellä viikkotreenillä, sen jälkeen kerrat putoavat neljään ja lopulta juuri ennen kisaa kolmeen. Tämä tarkoittanee sitä, että kilometrimäärät tuskin jatkossakaan 70:n tuolle puolen nousevat. Varmaankin maratonvaihe näkyy ennen kaikkea siinä, että kovaa juoksemista väsyneenä tulee enemmän, ja pitkät lenkit ehkä viimein saa kokonaan juosta.
Tänään jäljellä 69 päivää.
14.5.2014 täytin 42 vuotta 195 päivää. Koska maratonin pituus on 42,195 km, halusin tuona päivänä juosta maratonin. Maailman ainoa oikeana päivänä järjestetty maraton, jonka löysin, oli Red Island Marathon Warwickin pikkukaupungissa Yhdysvaltojen itärannikolla Rhode Islandissa. Menin sinne siis! Kolmen tunnin alitukseen tähdännyt treeniohjelmani perustui Marius Bakkenin 100 päivän maratonohjelmaan. Alitus ei onnistunut, joten projekti jatkuu: seuraavaksi juoksen Berliinin maratonin 28.9.2014.
Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:
Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti