Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

torstai 11. syyskuuta 2014

Punajuuritankkauksen aika

Syötin tänään Riegelille viimeviikkoisen R5-testini tuloksen 4916 metriä ja 18.14 minuuttia. Tulokseksi sain puolimaratonin estimaatin 1:25.23, mikä ei hurraahuutoja generoinut.

Puolimaraton on edessä ylihuomenna Jyväskylässä. Vaikka en  nyt varsinaista puolimaratontreeniä ole tehnyt, niin pettymyshän se tavallaan olisi jos näin hyvän treenijakson jälkeen en pääsisi edes alle 1:25. Toisaalta tässä kisassa tärkeintä on se, että kukaan eemeli ei ehtisi edelle. Hazorin uhotessa eksyvänsä Kajaaniin pahimpina kantoina kaskessa ovat Kiptoo ja Mythi. Uskoisin molempien olevan alle 1:25 kunnossa, joten jostain pitää saada minuutteja puristettua ajasta pois.

Toki tein maanantaina vielä yhden vauhtitreenin, joka meni hyvin. Juhanin kanssa juostiin 20 minuutin vetoa puolen minuutin palautuksin. Lopussa tehot nousivat jo ihan hyvälle tasolle, mutta vaikeuksia ei ollut (kummallakaan). Enpä nyt kuitenkaan tiedä sitten voinko olettaa että viiden päivän keventely tämän jälkeen varsinaisesti ehtisi kuntoa puolimaratoniin mennessä ratkaisevasti nostattaa.

Mutta! "Typpioksidi punajuuren muodossa laskee submaksimaalisen suorituksen aikaista hapenkulutusta ja parantaa suorituskykyä raskaan liikunnan aikana. Saatu hyöty kilpailusuorituksen ajassa on noin 1-2 %, mikä on merkittävä huipputasolla, jossa marginaalit ovat pieniä." Näin kirjoitti Juoksija vuosi sitten.

RC Eemeli Cupin huipputasolla submaksimaalisen suorituksen aikaiset marginaalit todellakin ovat pieniä, joten otan 1-2 prosentin kiihdytyksen toki mielihyvin vastaan. Riegelin estimaatista jos otetaan 1-2 prosenttia ajasta pois, päädytään akselille 1:23.41-1:24.32. Siihen kun pystyisi!

En ole ihan varma miten oikeaoppinen punajuuritankkaus kannattaisi tehdä. Juoksijan mukaan vaikutus saavuttaa huippunsa 2,5-3 tuntia punajuuren nauttimisen jälkeen ja loppuu 12-24 tunnin sisään. Ajattelin nyt kuitenkin pohjustaa vaikutusta aloittamalla tankkauksen tänä iltana.Kippis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti