Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

tiistai 10. joulukuuta 2013

Sairaan houreilua

Flunssaisena on aikaa lueskella kaikkea kummallista. Tänään pistin 45 euroa sileäksi saadakseni luettavaa.

Tällä maratonprojektilla ei pitänyt olla aikatavoitetta. Mutta Juoksijan juttu Marius Bakkenin sadan päivän maratonohjelmasta herätti kiinnostukseni. Ensireaktio kyllä oli että mitä auktoriteettia vitosen juoksijalla (olkoonkin että järjettömän kovalla) on laatia maratonohjelmaa, mutta kun vähän tutustuin sen postmoderniin filosofiaan, niin se alkoi ihan oikeasti tuntua sellaiselta, joka voisi sopia minulle. Siinä lähdetään jännästi liikkeelle lyhyiden matkojen treeneistä ja edetään loppua kohti maratontreeneihin, mikä on aika lailla erilaista kuin se mitä olen tottunut tekemään. Treenimäärät eivät vaikuta suurilta, mutta tehoharjoituksia on paljon ja moneen lähtöön. Olen aina tykännyt tehdä erilaisia rataharjoituksia ja peruskestävyyttä kuitenkin pitäisi olla jo lähtöönsä jonkin verran, joten ajattelin että Bakkenillehan voisi antaa mahdollisuuden.

Pelkästään Bakkenin julkisen sivuston perusteella en kyllä olisi hommasta innostunut, se kun on selvästi pohjoisamerikkalaisille suunnattu ja vaikuttaa lähinnä ostos-tv:ltä. Todella luotaantyöntävää settiä! Mutta kun selailin nettiä niin moni vakuutti että tästä huolimatta sisältö on täyttä asiaa. Ostin siis pääsyn maksulliselle sivustolle ja tänään lueskelin sen läpi.

Sanoisin, että täyttä asiaa se todellakin on. Laskeskelin, että sadan päivän setti sopii mulle juuri sopivasti niin, että ehdin vetää yhden sellaisen kolmen tunnin tavoiteohjelmalla toukokuun maratonille, ja sen jälkeen ehdin täysin passelisti vetää vielä toisen 2:45-aikaan tähtäävän ohjelman syyskuun maratonia varten. Siitä onkin vuosikausia kun viimeksi olen treenannut jonkin ohjelman mukaan, joten tästähän tulee jännittävää.

Maratonohjelmien näpertelyn kanssa on aina ollut ongelmana se, miten sovittaa eemeli-Cupin vaatimat muut lajit siihen mukaan, mutta sain aika lailla hyvin mietittyä tämänkin läpi. Hiihtelyt, soutelut ja kuntopiirit sinne solahtaa aika vaivatta. BMX:ästä tai keilailusta ei tulle ongelmaa. Kesän vahvaeemeli-kisaan panostamisen voi joutua sen sijaan jättämään hyvin vähälle. Toinen ongelma on se, että joutunen tinkimään normaalista viikoittaisesta kisarytmistäni. Ohjelma näkyy sallivan vain pari vitosen sekä yhden kympin ja yhden puolimaratonin kisan sadan päivän aikana. Mutta sehän voisi olla ihan mielenkiintoinen kokeilu joka tapauksessa, ja tiedä jos vaikka rahaakin säästyisi. Suunnistuskeikoistakin voi joutua vähän tinkimään, vaikka kaipa joitakin treenejä voi niillä suht huoletta korvata.

Ohjelmaa voisi säätää myös sataa päivää pitemmäksi, mutta en aloita sitä vielä, koska uutenavuotena on kuitenkin sen verran menoa että sen noudattaminen silloin taitaisi käydä hankalaksi. Joten aloittelen sitten loppiaisviikolla ja raportoin etenemistä täällä.

Tänään jäljellä 155 päivää.


4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta projektilta! Joko laktaattimittari on hankittu?

    VastaaPoista
  2. Bakkenin ohjelman hyviin puoliin kuuluu se, että se perustuu pelkkään sykkeenmittaukseen. Laktaatit jääkööt siis edelleen muiden mittailtaviksi!

    VastaaPoista
  3. Mikä maraton on 14.5? Itse alan kanssa tahkomaan Bakkenin 3h ohjelmaa vuodenvaihteen jälkeen. Tarkoitus huhtikuussa sitten tempasta mara alle 3h:n!

    VastaaPoista
  4. En ole tainnut vielä paljastaa mikä maraton tuolloin 14.5.2014 järjestetään. Mutta blogia seuraamalla se kyllä vielä valkenee!

    VastaaPoista