Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

tiistai 5. elokuuta 2014

Tuskainen heinäkuu, viimein olet ohi

Puuh.

Synkkiä pilviä on Berliinin yllä tässä ennusteessa.

Heinäkuu on minulle aina yksi vuoden vaikeimpia juoksukuukausia. Sama juttu vuodesta toiseen, ei vaan kule. Tänä vuonna se toivottavasti oli vuoden vaikein. Jos tästä mennään vielä alaspäin, niin ei naurata. Ei tosin naurata just nytkään, mutta ehkä kaikki ei vielä ole menetetty.

Kuukauden eka päivä meni vielä hienosti, kuten viime blogauksessani raportoinkin. Sen jälkeen makailin junassa 3,5 vuorokautta. Olin toivonut, että noin pitkä lepiloma toisi herkkyyden juoksuun, mutta tietysti se johti vain entistä pahempaan jökkiintymiseen. Lisäksi perillä odottivat Krasnojarskin megahelteet, jotka eivät yhtään helpottaneet menoa. Kaiken lisäksi heti ekan lenkin jälkeen sain pienen lenssun, joka kuitenkin onneksi meni muutamassa päivässä ohi.

Jouduin kuitenkin heti tekemään lukuisia helpotuksia suunniteltuun ohjelmaan. Useita treenejä jäi tekemättä kokonaan, joitakin vähän helpotin. Aika äkkiä tajusin, että heinäkuuksi kannattaa siirtyä Bakkenin 2:45-ohjelmasta 3:15-ohjelmaan, jotta on edes teoreettisia mahdollisuuksia saada jotain sinnepäinkään tehtyä.

Yleensä matkustan heinäkuussa niin paljon että se hankaloittaa treenaamista. Nyt olin kuitenkin aluksi pari viikkoa paikoillani Krasnojarskissa. Olin ajatellut, että silloin pystyisin treenaamaan ihan normaalisti. Kun päivälämpötilat pyörivät kuitenkin päälle 30 asteessa ja usein tuli päivisin käveleskeltyä aika isojakin määriä, niin vaikeaahan se oli.

Kuun puolivälissä osallistuin polkujuoksukisaan. Siitä riittää kertomista niin paljon, että kirjoitan siitä oman juttunsa myöhemmin. Tässä vaiheessa todettakoon vain, että kisalle tuli kestoa pari tuntia ja se osui KOKO KESÄN KUUMIMPAAN HETKEEN! Todellakin. Se sattui juuri sille päivälle, kun lämpömittari kohosi varjossa 35 asteeseen. Startti oli iltapäivällä klo 12.20 eli juostiin juuri kaikkein kuumimpaan aikaan. Ukkonen saapui juuri kun olin saapunut maaliin...tosin se meni sen verran ohi, että ei ilma viilennyt kuin väliaikaisesti pari astetta. Hämmentävintä tässä kaikessa oli se, että vanhin maaliintulija oli 78-vuotias sekä se, että osa juoksi kierroksen kahteen kertaan. Hulluja nuo siperialaiset...

Heinäkuun lopussa lähdin sitten vielä puolentoista viikon kiertueelle Baikal-järven suuntaan. Siellä annoin suosiolla periksi ja jätin esim. pitkät lenkit kokonaan tekemättä. Niiden, tai oikeastaan kaiken muunkin, korvikkeeksi tuli kuitenkin kaksi koko päivän vaellusta.

Kuun vaihteessa olin vielä neljä päivää konferenssimatkalla Dublinissa. Siellä oli kyllä ihanan viileät treenikelit, mutta muuten ei sekään nyt ihan optimaalista kunnon kehityksen kannalta ollut.

Heitetään tähän nyt kuitenkin viikkoyhteenvedot:

BB-VIIKKO 3,5: 30.6.-6.7. (junamatka Krasnojarskiin)
ma: 9 km kevyt
ti: 8*6 min kovaa, yht. 15 km
ke: lepo
to: lepo
pe: lepo
la: 20 min + 10*45 min kovaa, yht. 9,5 km
su: sairaana
YHT. 33,5 km

BB-VIIKKO 4: 7.-13.7. (Krasnojarskissa)
ma: sairaana
ti: kävely 5 h / 25 km
ke: 6 km kevyt
to: kiihtyvät 6*3 min, yht. 9,5 km
pe: lepo
la: kevyt 8 km
su: polkujuoksukisa 16,8 km / 2:09 h
YHT. 42,5 km + kävely 25 km

BB-VIIKKO 5: 14.-20.7. (Krasnojarskissa)
ma: lepo
ti: 6 km kevyt
ke: lepo
to: 15,5 km kevyt
pe: lepo
la: kiihtyvät 4*4 min, yht. 7 km
su: lepo
YHT. 28,5 km

BB-VIIKKO 6: 21.-27.7. (Baikalilla)
ma: 6,5 km kevyt
ti: vaellus 7,5 h / 24 km
ke: lepo
to: vaellus 5,5 h / 20 km
pe: lepo
la: lepo
su: 11 km kevyt
YHT. 17,5 km + vaellus 44 km

BB-VIIKKO 7: 28.7.-3.8. (Dublinissa)
ma: 8,5 km kevyt
ti: maratonin avainharjoitus 18 km / 90 min
ke: lepo
to: 7,5 km kevyt
pe: 64 min tv-kova, yht. 16,5 km
la: 26,5 km pitkä (40 % kävelyä)
su: 6 km kevyt + keihästreeni
YHT. 83 km

Viime sunnuntain keihäänheittotreenin jäljiltä oikea nivunen on tällä hetkellä todella kipeä. SIITÄ HUOLIMATTA piti eilen toteuttaa suunniteltu 4*9 minuutin vetoharjoitus, missä ei todellakaan ollut mitään tolkkua. Tämä nivusvaiva on vanha tuttu kolmen vuoden takaa. Se tulee keihäänheitosta eikä parane moneen kuukauteen...kyse on nyt vain siitä, miten pahaan kuntoon sen päästän.

Huomenna on edessä Pirkkalan hölkkä, joten kaipa se nivunen tässä aika huonoon kuntoon tulee. Sehän toki sopii, kun koko muu keho jo huonossa kunnossa onkin.

Tänään jäljellä 55 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti