Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

perjantai 22. elokuuta 2014

BB-viikko 9: avaintreenin ja voimaeemelikisan ehdoilla

BB-viikko 9 (11.-18.8.):

ma: 6,5 km kevyt
ti: 8,5 km kevyt
ke: 26 km maratonin avaintreeni (2:10 h)
to: 5 km kevyt
pe: 7,5 km kevyt
la: Maailman vahvin eemeli -kisa + 5 km verryttelyhölkkää
su: 4 km kevyt
Yht.: 62,5 km + vahvaeemeli-kisa

Kuten jo aiemmin oli puhetta, kevensin BB-viikkoa 9 ihan reippaasti. Viikon ainoat tavoitteet olivat saada maratonin avaintreeni tehtyä mahdollisimman laadukkaasti sekä suoriutua Maailman vahvimmasta eemelistä ilman vammoja.

Avaintreenin kuvasinkin jo edellisessä postauksessa, ja sehän meni oikein mallikkaasti. Vahvaeemeli-kisa oli rankka koettelemus, mutta mitään pahempia vaurioita siitä ei tullut. Seuraavana päivänä pystyin jo tekemään lyhyen hölkän, ja pitkälle uskalsin lähteä jo kolmen päivän päästä kisasta. Nyt kun kuusi päivää on mennyt, niin useimmat lihakset ovat jo ihan kivasti palautuneet. Ja tulihan siinä vähän aerobista treeniäkin, etenkin kahden ja puolen minuutin nousu Mustavuoren päälle 20 kilon halkosäkki pään päällä otti kunnon päälle!

Maailman vahvimman eemelin videosatoon voi tutustua osoitteessa http://eeme.li/vahvin

BB-viikko 10 on sekin tässä vaiheessa jo hyvässä vauhdissa ja pitkällä. Tämä on nyt varmaankin Bakkenin ohjelman viimeinen viikko, jonka koetan toteuttaa ihan täysin ohjeen mukaisesti. Toistaiseksi se on sujunut ihan hyvin. Tiistaina oli pitkä lenkki, jossa ensin kävelin tunnissa 6,7 km ja sitten juoksin 2:25 tunnissa 25 km. Kyllä se vahvaeemeli-kisan jäljiltä vähän etureisissä tuntui ja mahakin toimi harvinaisen huonosti, mutta varmaan se kyllä ihan hyvää teki.

Torstaina toteutin Pyynikin radalla 30*minuutin vedot ihan tarkalleen speksin mukaan niin, että alussa vauhti oli n. 4.40/km ja lopussa 3.20/km. Koville otti muttei varsinaisesti pahaa tehnyt, eli varmaan ihan kunnonkehitystä edistävää toimintaa sekin.

Sunnuntaina pitäisi vielä selvittää ohjelman viimeisen maratonin avaintreenin karikot. Nyt alkaa rasitusta olla sen verran alla että tuosta selviytyminen ei ole mitenkään itsestäänselvää, mutta sen verran hyvä on nyt fiilis ollut että ihan luottavaisin mielin lähden yrittämään. Tässä juostaan kaksi tuntia kiihtyvästi niin, että ensimmäinen 40 min on kevyttä, toiset 40 min kiihdytellään kohti maratonvauhtia ja viimeiset 40 min juostaan hitusen maratonvauhdin yläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti