Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

sunnuntai 31. elokuuta 2014

BB-viikko 11 ja elokuu

Bakkenin ohjelman 11. viikko tuli tänään valmiiksi ja samalla myös kuluvan vuoden kahdeksas kuukausi. BB-viikko meni aika lailla soveltaen, sillä tässä kohtaa Bakkenin speksissä olisi puolimaratonin kisa, joka omalla kohdallani tulee eteen vasta kahden viikon kuluttua. Tämmöistä tästä syntyi:

BB-viikko 11 (25.-31.8.):

ma: lepo
ti: 8 km kevyt
ke: 15 km, sisältäen tv-reipas 48 min (11,3 km)
to: 10 km kevyt
pe: 33,5 km pitkä
la: 12 heittoa keihäänheittoa + 5 km verryttelyjuoksua
su: 7,5 km kevyt
Yht.: 79 km + keihäskisa

Tähän viikkoon voin olla aivan tyytyväinen. Keskiviikon tv-reipas sujui radalla oikein mukavasta, jos kohta vauhti ei ihan sitä ollut mitä optimistisimmissa haaveissa olin kuvitellut. Perjantain pitkä oli raskas, mutta ei varsinaisesti vaikea. Lauantain keihäänheittokisa painoi jaloissa tänä aamuna, mutta luulen että huomenna se ei enää varsinaisesti paina. Tärkeintä on että mitään uusia vammoja ei ainakaan tullut.

Keppi lensi kisassa ihan kivasti. 400- ja 600-grammaiset sain ihan yhtä kauas kuin toissa kesänäkin, mutta 800-grammainen jäi ikävästi metrin lyhyemmäksi. En tiedä, mielestäni viimeinen heitto onnistui ihan hyvin, mutta jotenkin siinä kai sitten oli liian vähän puhtia takana.

Sitten vielä yhteenvetoa päättyneestä elokuusta:

- Juoksua 354 km / 32,5 h.
- Toiseksi eniten juoksua koskaan (376,5 km elokuussa 2008 ja 350 km elokuussa 2006).
- Ensimmäistä kertaa kuusi pitkää lenkkiä kalenterikuukauden aikana (26,3-33,3 km).
- Kuukauden kuusi pisintä lenkkiä yhteensä 175,5 km. Loput 21 lenkkiä yhteensä 178,5 km.
- Kolme lepipäivää (ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen näin vähän).

Tuohan näyttää varsin hyvältä minun mittakaavassani! Monena vuonna juuri elokuu on paras treenikuukauteni, ja niin taisi käydä nytkin. Hyvin pitkälti voi sanoa, että työt Berliiniin on nyt tehty, sillä ainoa varsinaisesti vaativa jäljelläoleva harjoitus on Finlandia puolimarathon. On tuolla vielä yksi pitkä lenkkikin ja vitosen testijuoksua ja sellaista, mutta ei eivät ne enää tässä vaiheessa ohjelmaa paljon tunnu.

Vaikka kesä- ja erityisesti heinäkuu olivatkin huonoja, niin elokuu näyttää nyt siis menneen aivan putkeen. Tokihan siellä oli se yksi viikko mitä piti helpottaa aika lailla, mutta saattaa olla että sekin koituu vain eduksi.

Tässä tilanteessa kun ollaan, niin lienee selvää että jossain vaiheessa syyskuuta tulee flunssa, joka sotkee kaiken. Nähtäväksi jää missä vaiheessa.

Tulevalla viikolla koetan tehdä kovavauhtisen treenin heti maanantai-aamuna. Keskiviikkona on sitten R5 ja lauantaina pitkälenko. Muuten hissutellaan, pidetään lepilomaa ja hypistellään narukerää. Aika paljon jännittää tuon R5-testin tulos. Vaikka määrät ovat nyt olleet hyviä, niin pahaa pelkään ettei tehoja vieläkään irtoa. Mutta jos se yksi kova rykäisy vaikka avaisi hanat, ja Finlandiassa sitten irtoaisi.

Tänään jäljellä 28 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti