Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kaksi viikkoa jäljellä

Tänään on huhtikuun kolmaskymmenes päivä, ja se tarkoittaa sitä, että toukokuun neljänteentoista päivään on aikaa kaksi viikkoa. Olen siis tänään 42 vuotta ja 181 päivää vanha. Projekti alkaa lähestyä päätöstään.

Monena keväänä on käynyt niin, että Oiten lenkillä en ole ollut vielä ihan parhaassa iskussani. Olen kuitenkin saanut siellä hyvän kisan ja tiukan maksimitreenin, jonka ansiosta toukokuussa on monena vuonna putkahtanut se paras kevätkunto. Nytkin on vähän sellainen kutina, että niin voi käydä. Oite + kolmen päivän lepo vaikuttaisi ainakin näin äkkiseltään tehneen ihan hyvää. Vielä eilen pohkeet olivat pienessä jökissä, joten hölkkäsin vain pienen tunnustelun. Tänään sain jo kympin tehtyä ilman kipuja, mitä nyt lopussa vähän pohkeita kiristi. Ja sykekin oli ilahduttavan alhainen, pystyin maantiellä juoksemaan 5 min/km helposti alle 130:n sykkeellä.

Joten jos tässä nyt pystyy terveenä seuraavat kaksi viikkoa olemaan, niin on ihan mahdollista saada kunnonmukainen suoritus Warwickissakin! Mikä sitten lienee todennäköisyys pysyä terveenä kun en ole sairastanut kolmeen kuukauteen, se vähän hirvittää.

Huomasin tässä juuri, että suolatablettipurkissani lukee "käytettävä ennen 09/2010". Onhan noita tullut vielä viime syksynäkin popsittua, mutta ajattelin, että voisi olla turvallisinta päivittää nuo uudempaan versioon. Ensimmäinen apteekki (Helsingin rautatieasemalla), johon poikkesin, ei ollut kuullutkaan moisesta tuotteesta. Tai löytyi sieltä lopulta yksi, joka tiesi että jossain on joskus ollut jotain sentapaista myynnissä. Puhui kylläkin jostain ihan eri tuotenimestä kuin tämä mitä minä olen käyttänyt. Koneelta katsoi, että sitä ei ole enää vuosiin mikään apteekki Suomessa ottanut myyntiin, mutta lohdutti, että ehkä joku olisi jättänyt niitä vielä varastoonsa, joten kannattaa kiertää kyselemässä.

Seuraavaksi menin Tampereen Yliopiston apteekkiin ja hain hyllystä 50 gramman edestä Professorin suolatabletteja, jotka vanhenevat heinäkuussa 2016.

Tänään kävin myös hakemassa tankkaus- ja geelitarpeet maratonia varten. Asioin Koskikeskuksen Intersportissa, ja pyysin totuttuun tapaan kassalla Juoksija-korttialennusta. Siellä on viime vuosina tavattu kitistä, että Juoksija-aletta ei heiltä enää saa. Napisemisen jälkeen joskus on saanut ja joskus ei. Nyt olin kuitenkin muistanut tarkistaa viimeisimmästä Juoksijassa julkaistusta listasta, että Koskarin Intersport on siellä yhä mukana. Vaan kuinkas sitten kävikään: Intersportin kassapoika katsoi, että ei ole Juoksija-sopimusta voimassa heillä. Närkästyneenä heitin siinä maksaessani jotain sarkastisia kommentteja, sillä tiesinhän olevani oikeassa. Ensi kerralla pitää ottaa tulostettu lista sopimusliikkeistä mukaan.

Mutta mutta...nyt kun menin katsomaan Juoksijan kotisivuille ajanmukaista listaa, niin eihän siellä ole enää yhden yhtäkään Intersportia koko maassa! Mitäs tämä nyt on? Nykyään kun käyn kovin harvoin juoksutapahtumissakaan, niin tämä pistää miettimään että vieläkö sen lehden tilaamisesta kannattaa maksaa.

Sovellettun Bakken-viikon 13 kilometrit: 68. Soveltaminen on aika vahvaa, sillä mukana on ylimääräinen Oiten lenkki sekä sen jälkeiset kolme lepopäivää.

Tänään jäljellä 14 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti