Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Ylimenokausi?

ma: 20 km, josta 14 km kovaa
ti: lepo
ke: 32 km, josta kävelyä 6 km
to: 6 km kevyt
pe: 30*minuutin vedot, yht. 13,5 km
la: lepo
su: 28 km, josta 21 km kovaa
ma: 6 km kevyt
ti: 26 km pitkä, jonka alle 6 km kävelyä

Tuommoinen oli ohjelmani viime viikolla ja tämän viikon alussa. En ole ihan noin taajaan tottunut pitkiä lenkkejä tekemään, en varsinkaan kun kaksi niistä oli varsin kovavauhtisiakin. Tuo meni kuitenkin vielä täysin Bakkenin ohjelman puitteissa. Ja vaikka tuo tiistainen pitkä jo olikin niin henkisesti kuin fyysisestikin vähän rankka, niin ei senkään jälkeen mitenkään ollut sellainen olo, että olisin ylirasittumassa.

Ilmeisesti Bakken on tehnyt siis riittävän hyvät pohjat, että tuon pystyi ilman seurauksia toteuttamaan. Hyvä!

Seuraavaksi piti olla kolme päivää köyköstä ennen puolimaratonin kisaa. Todellisuusta tuli kuitenkin toisenlainen. Kun olo kerran oli hyvä, niin en nähnyt estettä miksi en olisi keskiviikkona lähtenyt kävelyttämään Sotšista saakka saapuneita vieraitani pitkin Tampereen metsiä ja polkuja. Kävelyä reppu selässä tuli semmoiset 20 km ja päälle huolellinen saunonta.

Seuraavana aamuna en ollut päästä sängystä ylös.

Kamelin selkä taisi katketa siihen kävelyyn siis. Torstaina tyydyin pieneen aliaerobiseen hissutteluun ja perjantain olen parhaani mukaan koettanut levätä. Puolimaratonin startti on huomenna puoliltapäivin, kun Hassen hölkkämaratooni alkaa. Siihen on nyt 15,5 tuntia aikaa, ja olo on yhä hyvin ylimennyt. Jalat ovat ihan älyttömän raskaat. Tekisi mieli siirtää puolimaraton ensi viikonlopulle, mutta valitettavasti siellä ainoat vaihtoehdot ovat sunnuntaina, ja olen jo vähän niin kuin varannut sen päivän muille askareille.

Ei tässä siis kai muu auta kuin lähteä kokeilemaan miten puolimara kulkee. On täysin mahdollista, että se kulkee ihan hyvinkin, mutta pahaa pelkään että palautumisesta tulee hyvin hidas prosessi. Kunto on ollut viime viikot selvässä nousussa, joten jos isku vain sattuu jostain kumman syystä löytymään, niin en pitäisi mahdottomana ihan hyvääkin tulosta puolimaralta. Bakken edellyttäisi aikaa 1:22.33, jotta toukokuun maratonilla olisi oikeutettua haaveilla kolmen tunnin alituksesta. Se tuntuu kyllä aika kovalta tavoitteelta, varsinkin kun reitti on mutkaisa ja sääennuste on kovin tuulinen. Mutta kaipa se on otettava tavoitteeksi, menee sitten savehen taikka sytehen.

Bakkenin 10. viikko tuotti kilometrejä 84.

Tänään jäljellä 40 päivää.

40 päivää!


1 kommentti:

  1. Tsemppiä huomiseen kisaan!
    Kyllä on Bakken tainnut maistella sieniä, kun on tuon 1.22.30 tavoitteen keksinyt 3h-kriteeriksi. Sillähän mennään lähemmäs 2.50...

    VastaaPoista