Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Oiten lenkille?

Kevät on jo niin pitkällä, että tämän viikon perjantaina on edessä perinteinen Oiten lenkki Lammilla. Tuotahan jokakeväistä otatusta ei voi mitenkään jättää väliin, sanoi Bakken mitä sanoi. Jos joku autollinen on Tampereelta lähdössä tuonne, niin kyyti kelpaisi. Kisa alkaa klo 18, joten lähteä pitää mielellään ennen neljää.

Pääsiäisenä oli upeat säät ja juoksukin kulki ihan kohtuullisesti. Pari lepopäivää eivät tosin olleet kovin levontäyteisiä, kun kiersin Järvenpään, Tuusulan sekä Lohjan geokätköjä. Ei kävelyä silti liikaa tainnut tulla, sillä sekä 48 minuutin kovavauhtinen että 28 kilometrin hidas sujuivat ihan kivasti. Ei tuossa kovavauhtisessa vieläkään syke/vauhti-taso yhtä hyvä ollut kuin maaliskuun treeneissä, mutta parempaan päin jo sentään. Pitkäkään lenkki ei ollut missään nimessä kevyt, mutta ei sentään sellainen tuskien taival kuin reilun viikon takainen.

Bakkenin ohjelman viikolta 11 jäi yksi vetotreeni toteuttamatta puolimaratonhässäkän keskellä. Viikolla 12 taas yhdistin kaksi kovavauhtista yhdeksi. Muutoin tämä nyt alkaa näyttää siltä, että saan nämä viimeiset viikot tehtyä ihan ohjelman mukaisesti. Oiten lenkki on toki siihen ylimääräistä ja lisäksi otan sen perään kolme ylimääräistä lepopäivää. Toteutukseni ei nyt mene ihan synkassa Bakkenin viikkojen kanssa, mutta jos nyt otetaan ihan kalenterista Bakkenin treeniviikkoa 12 vastaava ajanjakso, niin sille kertyi kilometrejä 34. Oikeastaan niitä kyllä olisi 66, mutta tuli ko. viikon pitkä lenkki näköjään tehtyä jo edellisen viikon puolella.

Tuon viikon 12 jälkeen Bakken aloittaa maratonille valmistavan kauden, joka minulla Oiten lenkin säätöjen jälkeen kestää sellaiset 3,5 viikkoa. Nähtäväksi jää, riittääkö tämä herkistämään tuloskunnon esiin, mutta juuri nyt olen ihan luottavainen.

Sain Bostonista ystävällisen sohvasurffauskutsun, joten kisamatkan ensimmäiset neljä yötä on turvattu. Toivottavasti Boston on hyvin epäkiinnostava paikka, sillä siellä pitäisi malttaa lähinnä lepäillä ja tankata maratonia varten. Ei passaa käyskennellä aamusta iltaan kätköjen perässä!

Tänään jäljellä 22 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti