Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Visa waiver ja ESTA

Maratonharjoittelu on alkanut! Onneksi sitä ei kestä kuin muutaman viikon, aika rankalta tuntuu. Torstaina juoksin vähän naftin 26 km, tai siis kävelin-ja-juoksin. Oli lenkistä kuitenkin 70 % juoksua ja keskivauhdiksi tuli jotain 6.20/km, joten ihan tuntuva lenkki se oli. Lauantain kova 48-minuuttinen sitten vetikin melko sippiin, vaikka itse juoksu kyllä sujui ihan kohtalaisesti semmoista 3:13-maratonvauhtia keskimäärin pitäen. Tänään on ollut ihan vetämätön olo, mutta sain sentään muutaman tunnin käveltyä ja reilun puoli tuntia kevyesti juostua.

Ensimmäinen kolmesta maratonin avainharjoituksesta odottaa joko huomenna tai ylihuomenna. Pelottaa.

Yhdysvallat kun on maailman maista se epäkiinnostavin, niin en ole tullut siellä aikaisemmin käyneeksi kuin kerran, 14 vuotta sitten. Mutta nyt siis pitää sinne lähteä, kun muualta ei maratonia löydy. Tuli mieleen sellainen juttu, että viimeksi kun menin maahan, niin olin Meksikon Monterreyssä. Selvittelin mahdollisuuksia mennä rajan yli bussilla, mutta Yhdysvaltojen konsulaatissa sanottiin, että se ei käy, koska silloin pääsen rajan yli vain mikäli minulla on viisumi. Ja se taas pitäisi lähteä hakemaan Meksikon pääkaupungista asti. Mutta kuulemma jos lennän maahan, niin sitten Meksikostakaan saavuttaessa ei ole pakko olla viisumia, vaan voivat jonkun "visa waiver"-ohjelman perusteella päästää minut maahan, kun passissani ei kuitenkaan lue epäilyttävästi "México".

Miten idiootti pitää byrokraatin olla, että laatii tuollaisia sääntöjä, en osaa sanoa, mutta joka tapauksessa ratkaisin dilemman lentämällä Houstoniin. Nythän olen taas lentämässä maahan, ja sitä paitsi Nato-maa Islannista, joten visa waiver onnistuu ilmeisesti nytkin. Harmi vaan, että menivät lentämään niitä torneja päin taannoin, sen jälkeen on ilmeisesti otettu vielä joku ESTA-niminen lisäkäytäntö, mikä kai tarkoittaa jotain sellaista, että pitää etukäteen raportoida olevansa halukas tulemaan vapaaseen maailmaan, jotta voi sinne päästä.

Kun ostin lentoliput joskus kuukausi sitten, niin minut ohjattiinkin kätevästi sivulle, jossa tuollaisen ESTA-ilmoituksen saattoi tehdä. Lupasin kautta kunniani olla natseilematta, jos minut vain päästetään tuolle autuaalle maalle, jossa maratoneja keskiviikkoisinkin järjestetään. Mutta muistin juuri, että sittemmin en ole kuullut asiasta mitään. Hmm, onkohan lähetykseni mennyt sittenkään minnekään perille. Voi olla, että ehkä printtasin sen johonkin, mutta toisaalta taas, muistelen että siellä puhuttiin jotain viikon käsittelyajasta. Pitää kai alkaa selvittää tätäkin asiaa.

Tänään jäljellä 66 päivää.

2 kommenttia:

  1. En tiedä mitä olet siihen ESTA-kuponkiin kirjoittanut, mutta kyllä se minulla ainakin tulee takaisin sekunnissa. Eli kun painaa "send" (tms), niin se sanoo heti samalla, että "lupa myönnetty". Ei sitä kai kukaan ihminen käsittele.

    Minkälainen avainharjoitus on luvassa tälle viikolle?

    VastaaPoista
  2. Sen verran jo aikaa mennyt tuon kupongin täyttämisestä, että enhän enää muista muuta kuin että kansanmurhaa lupasin olla tekemättä. Hmm, ehkä se sitten oli niin että se meni saman tien läpi, pitää penkoa papereita työhuoneella. Ei kai se haittaa vaikka sen tekisi sitten uudestaankin jossei löydy.

    Avainharjoituksessa juostaan 2 h 10 min yhtä soittoa ja vauhtia vaihdellaan niin, että yhteensä 50 minuuttia juostaan sykkeellä 152-165 ja 10 minuuttia sykkeellä 165-175, muuten mennään pk-vauhdilla. Tosin tuosta speksistä näkyy unohtuneen viimeinen kymmenminuuttinen, on vain maininta että se mennään "hard". Oletan, että se tarkoittaa vielä toista 10-minuuttista sykkeellä 165-175 tuohon loppuun. Juomistakin pitäisi harjoitella, eli varmaan olisi nyt aika päättää mitä juomaa otan tuonne mukaan ja kokeilla sitä.

    VastaaPoista