Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

perjantai 21. maaliskuuta 2014

Tonnin vedot à la Bakken

Enpä arvannut mihin jouduin kun tänään läksin matolle päivän treeniä toteuttamaan. Tunnin tv-kova, no ok, eihän se koskaan helppoa ole. Jotenkin vaan ei tullut tajuttua että tämä oli NIIN kova.

Itse asiassa se ei ihan puhdasoppinen tv-kova edes ollut, Bakken kun harrastaa tuota vauhdinvaihtelua. Tosiasiassa siitä muodostui sellainen 7*tonni neljän minuutin palautuksilla. Ainoa vaan, että palautukset mentiin aerobisen kynnyksen tuntumassa, mitä en tämmöisissä kyllä taida olla koskaan ennen kokeillut. On toki myönnettävä, että kyllähän ne palauttivat ja kovaan neliminuuttiseen oli niiden jälkeen sentään pystyi aina lähtemään. Mutta sen verran koville tämä otti, että kyllä nyt käy hyvin kyseenalaiseksi suunnitelma, jonka mukaan olisin sunnuntaina tekemässä seuraavaa maratonin erikoisharjoitusta. Joutunen siirtämään sen maanantaille, ellei sitten peräti keskiviikolle.

Hassua oli huomata miten noiden palautusosioiden vauhti putosi joka vedon jälkeen yhä alemmas. Alussa pistelin ihan jopa sellaista 13,1 km/h. Pian siirryttiin 12,5:een ja siitä aika äkkiä edelleen 12:een. Keskivaiheilla pyörittiin 11:n nurkilla ja loppua kohti piti siitäkin vielä pudottaa niin, että viimeisessä palautuksessa jopa 9,9 km/h riitti pitämään sykkeen tarvitulla alueella.

Nilkat ovat vähän arkana nyt. Tämä oli toinen treeni kisatossuilla kolmen päivän sisään, seuraavaan voisi ehkä ottaa vähän etäisyyttä. Huomenna onneksi on lepo.

Tänään jäljellä 54 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti