Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

maanantai 13. tammikuuta 2014

On tämä ennenkokematonta...

...tämä tämmöinen treeni. Ajatella nyt, 45 sekunnin vetoja 15 sekunnin palautuksilla. Eipä ole tämmöisiä ennen tullut kokeiltua. Mutta tässä Bakkenin filosofiassa näitä piisaa, ja sopiihan se tuohon vauhdinvaihteluihin pitkälti perustuvaan ohjelmaan. Tuommoinen 15 sekuntia hölkkää ei oikeastaan ole edes kunnollinen palautus, pikemminkin se on juuri vauhdinvaihtelua.

No, joka tapauksessa nyt on valmistautumisviikkojen avaintreenit tehty, ja pian pääsen itse asiaan. Hauskaahan tuo radan kiertäminen tänään taas oli. Tyhmempi voisi luulla että se on tylsää, mutta kyllä se vaan eetvarttia tekee! Kuin suunnistus ikään.

Takaiskuihin on merkittävä se, että sykemittarin vastaanottimen hihna hajosi taas. Alkaa pikku hiljaa kyllästyttää nämä sykemittariongelmat. 18 vuoden Polar-uskollisuuden jälkeen taitaa mitta olla täys, seuraava mittari voisi olla joku muu. Muutenkin materiaalisella puolella ollut tässä epäonnea, kun päivän sisään on tuon lisäksi hajonneet myös astianpesukoneen hana ja iltalukulamppu. Ja päivällä tajusin, että ei noilla kymmenen vuotta vanhoilla silmälaseilla enää tee suuremminkaan juuri mitään, päivitettävä on nekin.

Päivittämisestä puheen ollen: Pirkkahallissa käydessä näkee nykyään joka kerta ainakin yhdellä Adios Boostit. Jotain kummaa taikaa niissä on, jotenkin niitä vain alkaa himoita. Selittämätön juttu sinänsä, mutta ehkä nyt ymmärrän jollain tasolla miltä autokuume tuntuu. Kerran jo pääsin noita sovittelemaan, mutta löytyi vain puolta numeroa liian pienet sekä saman verran liian isot parit. Tuolta pohjaltahan koko pitäisi kyllä olla selviö, joten voisihan ne tilata vaikka ihan netistäkin vaan...

Mitä toukokuun neljäntenätoista juostavaan maratoniin tulee, niin näyttää siltä, etten hakemalla hakemasta päästyänikään löydä sille päivämäärälle koko maailmasta kuin yhden maratonin. Onpahan helppo valinta ainakin.

Tänään jäljellä 121 päivää.

2 kommenttia:

  1. Minkälainen vauhti sinulla on noissa 45s vedoissa (tai paljonko ehdit siinä edetä)? Vaikuttaa mielestäni varsin hapottavalta treeniltä, mutta sinä näytät kehuvan sitä helpoksi tuolla päiväkirjan puolella.

    VastaaPoista
  2. Eihän niissä kovaa mennä kun ei tuo Marius anna oikein koskaan juosta oikeasti kovaa. Eilen ekoissa vedoissa vauhti oli siinä 4.10-4.15/km ja lopussa semmoista 3.20-3.25/km. Vetojen keskivauhti jäi varmaan n. 4.00:aan. Aikaahan niille tulee yhteensä 18.45 minuuttia ja kun oli kuitenkin ne 15 sekunnin palautukset niin ei tuo kauhean rankaksi kerennyt mennä. Tosin siinä loppuverkkaa aloittaessa huomasin, että kyllä se jonkun verran hapotti ja verkkaaminen tuli ihan aitoon tarpeeseen. Parissa viimeisessä vedossa annoin mennä vähän yli Bakkenin määrittämän rajan (92 %), joka tuntuu ehkä vähän turhan matalalta.

    VastaaPoista