Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

perjantai 10. tammikuuta 2014

Marius ei päästä helpolla

Pikku hiljaa alkaa selvitä, että ei tuo Bakkenin ohjelma niin leppoinen olekaan. Vaikka määrät eivät olekaan hirmuisia, niin tehot kyllä ovat aikamoisia. Alan jo tajuta sitäkin, miksi siinä kilpaillaan niin harvoin. Eihän tuohon enää kisoja kerta kaikkiaan mahdu sekaan.

Eilisilta Pirkkahallissa oli jo ihan kohtuullisen tiukka, kilometrejäkin kertyi 16. Ensin menin puoli tuntia reipasta 4.30-vauhtia ja päälle oli sitten parinsadan metrin vetoja likimain puolimaratonvauhdilla. Ihan kunnolla se jäsenissä tuntui kun bussille kävelin. Ja tässä mennään vasta näitä johdantoviikkoja, itse ohjelma ei ole edes alkanut! Osaltaan tähän varmaan vaikutti kyllä varmaan edellisiltainen kuntosalitreenikin. Se kun oli ensimmäinen moneen viikkoon niin veti lihaksiston koko lailla tukkoon.

Nyt Bakken käskee ottamaan muutaman päivän kevyemmin ennen maanantain seuraavaa rataharjoitusta. Tämäniltaiset Pirkkahallin veteraanikisatkin jäävät siis väliin. Tosin eipä niihin tässä kunnossa olisi mitään mieltä lähteäkään.

Cup-skandaalin seurauksena eemelicupista pudotettiin huhtikuiset kuntopiiri ja sisäsoutu pois. Tilalle tulivat Hämeenlinnan puolimaraton heinäkuussa ja keihäänheitto-ottelu elokuussa. Tälle toukokuun maratonille valmistautumistahan tämä helpottaa, pystyn nyt paremmin keskittymään juoksuhommiin. Mutta syyskuun maratonia muutos kyllä häiritsee. Keihäänheitto on osoittautunut aika vamma-alttiiksi lajiksi, joten sen kanssa pitää olla tarkkana. Puolimaraton taas tulee heinäkuussa ihan liian aikaisin, se sopisi ohjelmaan vasta siinä elo-syyskuun vaihteessa paljon paremmin. Muutenkin heinäkuiset juoksukisat ovat aina olleet minulle ongelma. Hämeenlinnastakin on muistoja pelkistä epäonnistumisista. Ikävästi tulee keskelle lomakauttakin tuo kisa, joten saas nähdä pääseekö sitä edes paikalle.

Hitlerillekin jo menivät kertomaan Cup-ohjelman muutoksista.

Tänään jäljellä 124 päivää.

1 kommentti:

  1. Hauska lukea kokemuksiasi Bakkenin ohjelmasta, itse tein eilen täsmälleen saman harjoituksen, tosin taisin juosta vähän liian isoilla sykkeillä tuon 30 minuuttisen km vauhdin ollen 4 minuutin pintaa. Ja olo oli aika hakattu sitten vetojen jälkeen, mutta tietääpä tehneensä jotain. Tsemppiä ohjelman läpiviemiseen, ja pistä tulevaisuudessakin tarinaa treeneistä!

    VastaaPoista