Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

maanantai 9. joulukuuta 2013

Vuosi 2014

Joulukuu alkoi sähäkästi 21-eräisellä kössiturnauksella, joka oli ilmeisesti nykykunnolleni liian pitkä, kun viimeisissä kolmessa erässä lyöntitekniikka hajosi ja turpiin tuli. Tästä pitikin sitten palautella viisi päivää, minkä jälkeen sain männä viikonloppuna taas totuteltua juoksuhommiin parin kevyen lenkin verran. Siihen se sitten jäikin, nyt tuli joku lenssupöpö ja pakotti taas tauolle.

Taukoillessa on hyvää aikaa miettiä ensi vuoden ohjelmaa. RC Eemeli Cuppiin tuli aika erikoinen kavalkadi otatuksia:
  1. Jyväskiepin hiihto 25 km (v) 19.1.
  2. umpihankihiihto maaliskuu
  3. 3000 m sisäsoutu huhtikuu
  4. kuntopiiri huhtikuu
  5. Bodom trail (29.5.?)
  6. BMX-pyöräily kesäkuu
  7. keilaus kesäkuu
  8. maailman vahvin eemeli elokuu.
Hiihtokauden tämä ohjelma jakaa selvästi kahtia: alkutalvi mennään vapaata ja lopputalvi umpihankea. Hiihtämässä voisi koittaa aina kerran viikossa käydä. Soutuakin olisi hyvä treenata pitkin talvea ainakin pari kertaa kuussa, hiihtokisojen jälkeen sen voisi ottaa viikoittaiseenkin ohjelmaan. Kuntopiiri on ihan hauska lisä lajivalikoimaan. Valitettavasti vaan sen lajit ovat sen verran rankkoja että jos niitä alkaa kunnolla treenata niin normaali kestävyysharjoittelu jo kärsii. Pitänee yrittää löytää jonkinlainen tasapaino sen kanssa. 

Bodom trail on hyvinkin kiinnostava maastojuoksupuolimaraton, joka vaan tulee meikäläiselle huonoon aikaan, todennäköisesti vain kaksi viikkoa synttärimaratonin jälkeen. BMX on sen verran kummallinen laji että saas nähdä tuleeko kertaa enempää käytyä ennnen kisaa kokeilemassa. Keilaamassa voisi jonkin verran käydä, joskin se on nykyään ihan hirmuisen kallista eikä siinä oikein kuntokaan kohoa. Mutta toisaalta eipä se sitten myöskään häiritse juoksutreenejä. Elokuun vahvaeemeli-kisa on todella iso haaste. En tiedä uskallanko treenata sitä keskellä kovinta Berliini-valmistautumista juuri lainkaan, tärkeintä kai olisi olla rikkomatta itseään kisassa.

Istanbulin koneessa lueskelin uusinta Juoksijaa harvinaisen tarkkaan. Olihan sielläkin viimein noteerattu punajuuren voittava teho! Sitä tosin ikävästi vähäteltiin, eikös sen pitänyt parantaa kestävyyssuorituskykyä ainakin 15 %?

Juoksijasta sain myös idean maratontreeniohjelmakseni, mutta siitä lisää ensi kerralla.

Tänään jäljellä 156 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti