Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Bakkenien aloitus

Bakken-treeni on alkanut! Kävin eilen illalla Myllypuron radalla, jossa oli yllättävän hyvin tilaa. Tämä ensimmäinen totuttelutreeni oli aika erikoinen. Piti juosta lyhyitä VK-vauhtisia vetoja 15 sekunnin palautuksilla. Kun vedot olivat kovin lyhyitä (pisimmät minuutin), niin VK-tasoja ei oikein pystynyt sykkeistä päättelemään, varsinkin kun 15 sekunnin hölkkäpalautus helpotti ja palautti yllättävän paljon. Joten koitin mennä ihan vauhtien mukaan. Alussa pisimmissä vedoissa lähdin 4.40 km-vauhdilla ja lopussa lyhyimmillä 3.20/km, siinä välissä sitten kaikkea siltä väliltä niin että vauhti oli aina sitä kovempi mitä lyhyempi veto, mutta että myös vauhdit kasvoivat treenin loppua kohti.

Kaikkiaan siinä tuli 15 minuuttia kovaa juoksua keskivauhdilla 4.05/km ja 6 minuuttia palauttelua semmoisella 6.30/km-vauhdilla. Yllättävän kevyttä tuo oli, vähän jo arvelutti että voiko tätä treeniksi laskea olleskaan. Mutta toisaalta, se nyt oli vasta ensimmäisen totutteluviikon eka treeni, joten ei vamaan tämän enempiä rasitustasoja tarvitakaan.

Kauhean paljon tässä ohjelmassa ainakin alkuvaiheessa on lepoa ja nuo treenitkin ovat noin lyhyitä. PK-lenkitkin ovat maksimissaan tunteroisia, joten kovin helpolta tämä nyt ainakin tässä vaiheessa tuntuu. Jotta jotain tulisi tehtyä, niin tänään käyn keilaamassa!

Tänään jäljellä 147 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti