Arvaa loppuaikani Red Island Marathonilla 14.5.2014:

Virallinen loppuaikani Red Island Marathonilla oli 3:17.50. Eksyin reitiltä ja juoksin pari kilometriä ylimääräistä. Maratonin täyttyessä väliaika omassa kellossa oli 3:06.30. Uskolliset lukijani jaksoivat luottaa itseni tavoin kolmen tunnin alitukseen. Vain 7 % osasi ennakoida, että päällitän jopa 3:05. Kiitos luottamuksesta! Seuraavaksi hyökkään kolmen tunnin rajan kimppuun Berliinissä 28.9.2014.

sunnuntai 7. syyskuuta 2014

BB-viikko 12

BB-viikko 12 pähkinänkuoressa (1.-7.9.):

ma: 32 min reipas + 9 min kiihtyvä, yht. 13,5 km
ti: 5,5 km kevyt
ke: R5 18.14 (3.43/km), yht. 12,5 km
to: lepo
pe: 6 km kevyt
la: 25 km pitkä
su: lepo
Yht.: 62,5 km

Mukavasti alkaa treeni siis keventyä kun kisakuukausi saavutettiin. Maanantain treeni oli vähän rankempi kuin olin etukäteen tajunnutkaan, mutta ihan hyvin se meni. 32-minuuttisen osion keskivauhti ja -syke olivat 4.23/149 sekä päälle juostun 9-minuuttisen 4.05/155. Sen verran tuo vääntö rasitti että olin vähän huolissani miten palaudun keskiviikon testijuoksuun.

Olin kuitenkin testijuoksussa ihan täysin palautunut ja pystyin juoksemaan kunnon mukaisen ajan. Siihen päälle yksi lepopäivä ja yksi kevyt lenkki, minkä jälkeen lauantaina oli ohjelmassa vielä kesän viimeinen pitkä. Onneksi sitä ei tarvinnut juosta yksin, joskin sääolosuhteet olivat sen verran hyvät että helposti se olisi keskenäänkin mennyt. Sitä paitsi kestokin oli vain 2:20 tuntia, ja kaiken kukkuraksi juoksu sujui tosi helposti. Oikein oiva päätös siis tälle intensiivisemmälle 6-viikkoiskaudelle.

Viimeisen kuuden viikon aikana laskin juosseeni 460 km, mikä sisälsi 7 pitkää lenkkiä + yhden likimain pitkän. Onhan tämä parhaita tämän mittaisia treenijaksoja mitä koskaan olen saanut aikaiseksi. Viime keväänä pystyin toteuttamaan Bakkenin ohjelmaa vielä paremmin, mutta silloin ohjelma oli vähän kevyempi kuin tämänkertainen. Silti menin keväällä hetkeksi aivan tukkoon tämän aikana, mitä nyt kuitenkaan ei tapahtunut. Juoksu on sujunut oikeastaan sen paremmin mitä lähemmäs syksyä on tultu.

Seuraavaksi herkistely sen kun tiivistyy. Ensi viikolle on suunniteltu enää neljä juoksu päivää. Niihin sisältyy kahden kevyen lisäksi yksi kovavauhtinen heti alkuviikosta ja puolimaratonin kisa loppuviikosta. Mielenkiintoista on nähdä miten puolimara näistä lähtökohdista irtoaa.

Tänään jäljellä 21 päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti